Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Mobile Warming Softshell – Productreview 2

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Een softshell die elektronisch verwarmd kan worden, dat klinkt aangenaam voor de komende maanden. In deze nieuwe rubriek, de productreview, slaan Sailspecials leden aan het testen. Zo helpen ze andere zeilers een goede indruk te krijgen bij een nieuw product. En leren ook wij het product beter kennen door de praktijkervaringen waardoor we beter kunnen adviseren. In deze productreview test Bart Wijn de softshell van Mobile Warming.

Fijn om te dragen

“De Mobile Warming Softshell jas is een fijne jas om te dragen. Pasvorm is lekker, de zakken zitten op de juiste plekken en zijn voldoende aanwezig. De rits zit andersom, wat iets onhandig is. Het is jammer dat er geen capuchon op zit. Dit maakt het minder geschikt voor ‘daysailors’. Maar wel goed als mid layer.

MobileWarming_001
Het vermogen is in 4 standen regelbaar op de accu

Verwarming comfortabel, batterijduur niet voldoende voor lange zeildag

Het grote onderscheidend vermogen is uiteraard de verwarming. Het is een mooie gadget en dat geeft het ook meteen goed weer. Praktisch is het nog niet echt. Bij gebrek aan een duidelijke uitleg was het even zoeken naar het aanzetten van de verwarmingselementen. Met even zoeken op internet begreep ik het en na een paar minuten worden de elementen warm. Als je alleen een t-shirt draagt is het wel comfortabel en dan werkt het systeem wel, maar op volle kracht houdt het dan slechts 2,5 uur vol. Voor een gemiddelde zeiler is dat wel kort. Halve kracht geeft niet echt een resultaat. Op een koude dag droeg ik een warme trui eronder en dan is het effect minimaal. Op een frisse dag is het dus wel lekker, maar met een dikkere trui eronder kom je ook wel een eind.”

Plussen en minnen

+ Zit lekker, fijne soft shell jas, goede pasvorm
+ Veel zakken, op logische plekken
+ Verwarming is mooi gadget

– Mag iets langer aan achterzijde, blote rug bij bukken
– Niet reflecterend (bij nachtzeilen)
– Batterijduur bij lange zeiltochten niet voldoende
– Kostbare adviesprijs

Reactie Sailspecials op deze test:

Bart, heel erg bedankt voor het uitgebreide testen!

Twee lessen die we trekken na de test van Bart:

  1. Om goed profijt te hebben van de verwarming blijkt het belangrijk dat het vest goed op het lichaam gedragen wordt zonder veel onderlagen. De onderlaag kan het beste beperkt worden tot een thermoshirt (of eventueel t-shirt). Bij echt koud of nat weer kan het vest vervolgens ook heel goed functioneren als midlayer, met een zeiljas als buitenste laag.
  2. Een korte uitleg over de werking van de controller mist en is gewenst.

Onze tips voor jou