Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Zo overleef je een verregende bootvakantie

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Natuurlijk duim je voor stralend en stabiel zomerweer tijdens je vakantie. Maar het kan anders lopen. Hoe houd je de sfeer erin als je verwaaid en verregend ligt met de boot? Wat zit er dan in de trukendoos om wat te maken van dit soort dagen?

We verzamelden wat tips onder de Sailspecials lezers. Doe er je voordeel mee!

19 tips om de sfeer erin te houden als je verwaaid ligt

 1. Het is vakantie, dus wees blij als je even een dag niet kan zeilen. Ontspan je! En omdenker: lekker, geen haasten om een getij, windrichting of sluis te halen.
 2. Ga overdag uitgebreid poedelen en douchen of zwemmen in een zwembad
 3. Luister naar een luisterboek of podcast terwijl je wat opruimt of lui ligt
 4. Kijk een film op de ipad (die je al eerder een keer gedownload hebt).
 5. Bezoek de lokale bibliotheek, vooral in de stad zijn dat echte aanraders. Tip: de OBA Oosterdok in Amsterdam heeft stapels tijdschriften als Yachting World en Practical Boat Owner, maar ook de beste koffie.
 6. Het belangrijkste ingrediënt om de sfeer er in te houden? Eten. Pan-tosti’s met salami en meegebakken ketchup, uitgebreide borrelplank of ingewikkelde toetjes, nu heb je de tijd er voor! Terwijl het brooddeeg rijst, kan er vast een chocoladecake in de oven. Bij die heerlijke lucht gaat de zon al schijnen en komen de (bord)spellen op tafel. Dan warm brood en de dag kan niet meer stuk. Ouderwetser kan het niet…
 7. Veel spelletjes doen. De leukste tot nu toe is “ticket to ride”
 8. Heb je een watersportwinkel in de buurt? Grijp je kans en pak een leuk bootprojectje op. Denk aan iets rond stroom aan boord, installatie van USB- stopcontactjes, verlichting of iets anders wat je binnen kunt oppakken.
 9. Wissel relaxen en hangen af met een stevige wandeling. Weer of geen weer. Zeilpak aan en gaan!
 10. Bekijk de selectie zeilvideo’s op onze website en scroll nog eens terug naar de video’s die je nog niet bekeken hebt
 11. Laat je uitgebreid adviseren door de medewerker van een lokale boekwinkel en koop + lees een boek wat je normaal niet snel zou lezen. Laat je verrassen!
 12. Voor kids: stap in de bijboot en ga met de kinderen plastic verzamelen uit de haven. En dan als beloning: warme chocomel.
 13. Voor kids: ga eens logeren op een buurboot
 14. Voor kids: ga lekker in de kuip spelen onder de zonne- en regentent.
 15. Jas aan en gewoon toch gaan vliegeren met de matras vlieger, ondanks de regen.
 16. Voor kids: armbandjes knopen met paracord en het paracord knopen boek
 17. Even de stad of dorp in om te shoppen. Of bezoek eens een grote watersportwinkel als je een auto tot je beschikking hebt
 18. Bestel een boek over lijnen splitsen, stroom aan boord of zeiltrim of 700 tips voor zeilers. Het leuke van lezen aan boord? Je kunt het gelijk in praktijk brengen en combineren met projectjes. Bekijk hier de instructieboeken.
 19. Als het enigszins kan? Pak aan en gaan. Na aankomst in de nieuwe haven: kijk een film in een filmhuis of bioscoop of ga lekker uit eten.

Tips of aanvullingen? Laat het ons weten! Mail ons op info@sailspecials.nl met jullie tips om het beste te maken van mindere dagen.

Onze tips voor jou