watersportwinkel voor zeilers
Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Het abrupte einde van de reis van de Wilde Vaart (video)

laurens wilde vaert

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Het is juli 2014, de Wilde Vaart is klaar voor het avontuur en de oude ferro cementen dame schittert in alle zeilbladen. Aan boord Laurens, Frederiek en Paul. Twintigers die elkaar hebben leren kennen bij de zeeverkenners en de afgelopen jaren met bloed, zweet en tranen hebben geklust om klaar te zijn voor hun droomreis rond de wereld. Die droomreis volgt, maar eindigt in een nachtmerrie. 

wilde vaartMooie avonturen en dan een crisis op Las Palmas

De Wilde Vaart is een oude boot, maar Laurens, Frederiek en Paul bereiden zich goed voor en geloven erin. En dat betaald zich uit. Alles verloopt op rolletjes. Ze weten Las Palmas te bereiken en beleven mooie avonturen. Maar de boot is klein en in de haven komen opgebouwde irritaties eruit, een flinke crisis popt op tussen de drie zeeverkenners, het vervolg hangt aan een zijden draadje.

De crisis te boven

Gelukkig zijn daar Marjo en Edwin. De twee ervaren Nederlandse zeezeilers zien de Wilde Vaart binnenkomen, herkennen haar uit de bladen en ontfermen zich over de drie. Tijd en veel praten doet wonderen. De drie komen de crisis te boven, de Wilde Vaart en de bemanning waagt de oversteek over de Atlantische Oceaan.

Het abrupte einde op Puerto Rico

De oversteek gaat goed. Waar jaren van gedroomd lukt ze, de Caribbean zijn bereikt. Het thuisfront haalt opgelucht adem, gevaarloos is het allemaal niet, op zee kan er zoveel misgaan. Het is feest op de Caribbean en Laurens, Frederiek en Paul genieten van hun prestatie.

En dan gaat het mis op het moment dat niemand het verwacht. Op weg naar de boot wordt Laurens aangereden door een auto. De chauffeur rijdt door, Laurens blijft ernstig gewond achter en sterft op de plek van het ongeval.

Het leven van een jongen die zijn eigen plan trok, er naar hartenlust van genoot en alles deed om dat plan veilig te laten verlopen komt abrupt tot een einde.

Over dat leven en de reis van de Wilde Vaart werd deze week een prachtige documentaire uitgezonden. De documentaire is t/m a.s. zondag 10 april terug te kijken op Uitzending Gemist.

Klik hier voor de uitzending.

Bekijk hieronder het gesprek met Frederiek, Paul en de moeder van Laurens in RTL Late Night en lees een artikel in Zilt Magazine over de reis van de Wilde Vaart.

Onze tips voor jou