Lofrans SX1 Low Profile Ankerlier

| Alle producten van Lofrans Ankerlieren
Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending

Laat je adviseren in onze showroom in Zaandam!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

De SX1 Low Profile ankerlier van Lofrans is het lichtste model uit de nieuwe SX serie van Lofrans. Uniek aan de serie is het compacte design: deze SX1 heeft bovendeks slechts een diameter van 11 cm en een hoogte van 7,6cm! Daarbij is hij uitgevoerd in RVS 316 in plaats van geanodiseerd aluminium wat het een erg stijlvol en duurzaam geheel maakt. De SX1 met 500 Watt motor is geschikt voor schepen van 6 tot 8 meter, de SX1 met 800 watt motor voor schepen van 7 tot 10 meter. Dit is afhankelijk van het gebruikte ankergerei. Klik hier voor de keuzehulp.

Voordeel van een verticale lier is dat de lier deels benedendeks gemonteerd wordt, een mooie oplossing als je voldoende ruimte in de ankerbak hebt. Doordat de motor IP67 is en  benedendeks wordt gemonteerd is deze goed beschermd tegen vocht en corrosie. De behuizing is uitgevoerd in RVS316L, de tandwielkast is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Het wormwiel is gemaakt van 38NCD4 staal in combinatie met een bronzen worm. De nestenschijf kan handmatig ontkoppeld worden waardoor de ketting vrij naar beneden kan vallen. De nestenschijf is beschikbaar voor 6 millimeter of 8mm ISO4565 / DIN766 ketting.

Let op: installeer je voor het eerst een ankerlier aan boord vergeet dan in de installatie niet de bijpassende circuit breaker mee te bestellen. Voor de 500 Watt motor kies je de 40A uitvoering. Voor de 800 Watt motor de 70A uitvoering. Scroll naar beneden voor alle specificaties en afmetingen.

Alternatieve producten

Meer informatie

Voordelen

  • Erg compact design
  • Uitgevoerd in stijlvol RVS316
  • Handmatige ketting vrijloop
  • Heavy duty waterdichte (IP67) elektrische motor
  • Ook met de hand te bedienen met meegeleverde lierhendel
  • Control Box / Relais meegeleverd.

In de doos

  • Lofrans SX1 Ankerlier
  • Control Box / Relais
  • Lierhendel voor handmatige bediening
  • Pakking

Specificaties

Model Kettingschijf Snelheid (werkcapaciteit) Maximale lijnsnelheid Verbruik werklast Werklast Maximale lift capaciteit Gewicht Voltage
500 Watt 6mm ketting 23 mtr p/m 26 mtr p/m 75 amp 95 kg 630 kg 11 kilo 12 Volt
800 Watt 6mm of 8mm ketting 25 mtr. p/m 28 mtr p/m 80 amp 100 kg 700 kg 13 kilo 12 Volt
Afmetingen

Downloads

Keuzehulp

[elementor-template id="314532"]

Reviews voor Lofrans SX1 Low Profile Ankerlier

Vaak meebesteld

Merk

lofrans logo
Absolute specialist in ankerlieren, dat is Lofrans. 50 jaar geleden al koos men ervoor alle tijd en aandacht op deze productgroep te richten. Tot op de dag van vandaag zijn ze daar bij Lofrans trouw aan. Het Middellandse Zeegebied is de veeleisende omgeving waar de ankerlieren op degelijkheid getest worden en voortdurend doorontwikkeld. Met een ankerlier van Lofrans kies je een ankerlier die geschikt is voor ankeren in en rondom Nederland maar zeker ook voor ankeren op een lange zeereis of wereldomzeiling. Benut hier onze keuzehulp voor het kiezen van je ankerlier