Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Ervaringen met Hyde Sails

In de afgelopen jaren zijn er via onze inkoopactie al meer dan 300 zeilen besteld! Onderstaand lees je alle letterlijke reacties die we ontvingen van deelnemers aan de actie. Er zijn geen reacties weggelaten en geen teksten aangepast. Voor ons zijn al deze tevreden reacties de reden dat we de actie dit jaar voor de 10e keer organiseren.

“Daar kan ik heel kort over zijn. Helemaal Top!”

Prima contact, goed advies en goede service EN prachtige zeilen. Wij verhuren ons schip ook en krijgen veel complimenten. Ik ben zeer tevreden.Op het filmpje hieronder zeilen we met onze Delphia 33ft een 38 ft eruit😎

bb72ec35 3df8 4cd1 a016 49218049a841

“Zeer tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding”

Ik heb vorig jaar gebruik gemaakt van de actie met Hyde Sails en een nieuw rolgrootzeil besteld. Ik ben zeer tevreden over de prijs-kwaliteit verhouding. Het geleverde zeil past goed, mooi stevig en vormvast doek en is compleet geleverd met camber stripes, tell tales, lange zeillatten reguleerlijn en zeiltekens. De schoothoek was is fraai afgewerkt met UV bescherming in de goede kleur en voorzien van een degelijk Rutgerson blok. Levertijd exact volgens afspraak. Een aanrader!

image0 8

“Ik kan niet iets bedenken wat leuker is om in te investeren aan boord dan in nieuwe zeilen”

Met groot- en voorzeil tot op de draad versleten, en jarenlang positieve ervaringen aangehoord hebbend tijdens deze inkoopactie, was het dit jaar ook mijn beurt: tijd voor nieuwe zeilen!

Mijn conclusie na seizoen 1? Ik kan niet iets bedenken wat leuker is om in te investeren aan boord dan in nieuwe zeilen. De impact op de vaareigenschappen is enorm. De kinderen aan boord worden er blij van dat we minder schuin zeilen, wij dat we sneller en hoger gaan. De kleinere genua, waar in overleg met Jan voor gekozen is, bevalt goed, geeft meer zicht wat fijn is tijdens o.a. het solozeilen. Alles is kwalitatief uitstekend afgewerkt en het proces van kiezen van de zeilen en overleg plezierig. Kortom: een aanrader!

Aart Jan Klok – eigenaar Sailspecials

20220417 161502 min
20220417 142319 min

“Nu kunnen we met onze 13 ton zware platbodem/midzwaard gewoon mee opvaren met de scherpe jachten om ons heen!”

Op de foto hieronder zie je ons nieuwe grootzeil van Hyde Sails in actie op onze Festina Lente, nabij de Halligen, die lage wadden-eilanden vlak onder de Deense kust.

Het nieuwe zeil is perfect, we zeilen duidelijk sneller en hoger dan voorheen, want nu kunnen we met onze 13 ton zware platbodem/midzwaard gewoon mee opvaren met de scherpe jachten om ons heen. Pas bij heel licht weer is onze zware boot wel langzamer, maar bij stevige wind loopt hij juist weer harder dan het veld. De afwerking, de veel betere trim-mogelijkheden, het slimme dunnere doek langs het onderlijk (als losse broek gemaakt): gewoon prima. Ook de service na levering toen een kleine aanpassing nodig bleek op een nieuwe giek was heel goed: actief meedenkend en vlot uitgevoerd. Kortom, wij zijn erg tevreden.

hyde sails

“Je merkt dat onze Spirit nu duidelijk meer performance heeft”

Inderdaad hebben we vorige jaar een nieuwe genua laten maken. We hebben ons ook laten adviseren door Jan en zijn daar tevreden over. Zeker het zeilgedrag van onze Spirit is verbeterd. Je merkte dat de boot duidelijk meer performance heeft. Daarnaast was het een overstap van een high aspect voorzeil, dat zich niet liet reven, naar een 120 % genua met foam, dat zich goed laat reven.

Wel zijn er wat slordige afwerkplekjes, waarvan Jan volmondig aangegeven heeft deze te herstellen.

09096809-1f98-4cb1-af6b-15f1e94a6eed

“Voor mijn gevoel loopt het schip hoger en harder dan met de oude set zeilen”

Advies verkoop en inmeten door Jan was een heel plezierige ervaring, gaf veel vertrouwen. De zeilen zijn ook keurig op het afgesproken moment geleverd en ook daarbij plezierige en nuttige uitleg van Jan gehad. De zeilen (grootzeil, fok en kluiver voor een North Beach 24,) zien er keurig uit, en staan ook prachtig op het schip.

Nadat deze foto gemaakt is is het voorlijk van de fok nog wat strakker gezet.

Voor mijn gevoel loopt het schip hoger en harder dan met de oude set zeilen, dus we zijn zeker erg blij met het nieuwe setje. Mijn oude grootzeil en fok, ca 10 seizoenen gebruikt, staan nu op een zusterschip. Tot mijn grote verbazing en klein verdriet blijkt het zusterschip daarmee sneller te zijn dan ik met mijn nieuwe set. Voorheen gingen we aardig gelijk op. Nu zijn er meer oorzaken die de snelheid van een schip bepalen maar dit was een kleine tegenvaller.

Al met al een net setje zeilen, heel blij mee. Uitstekende prijs kwaliteit verhouding.

unnamed 33
Foto’s gemaakt door Menno Onnes, Facebookgroep “elkaars bootjes schieten”

“Top service! Zeker een aanrader die overburen van jou 🙂 ! ”

Wij zijn helemaal tevreden over de service en de producten die door Hyde-Sails zijn geleverd. De nieuwe fok en de nieuwe huik zijn een aanwinst.Ik heb een zeer goede ervaring met hun advies en meedenken , verschillende mogelijkheden besproken (over rol rif ja of nee), keurig ingemeten en zeer blij met het resultaat, als service bieden ze aan om in de winter het zeil nog even na te kijken op eventuele gebruikers sporen en licht beschadigingen! Top service! Zeker een aanrader die overburen van jou 🙂  !Zie in bijlage de foto van het nieuwe grootzeil !

actie zeilen hyde sails

“Mensen die hun stiel kennen met alles wat erbij hoort”

Eigenlijk op en top tevreden. Mensen die hun stiel kennen met alles wat erbij hoort. Alle afspraken werden netjes en volgens afspraak nagekomen. Wat mij betrof was dit voor herhaling vatbaar en toen jullie vorig jaar de actie herhaalden bestelde ik een kleiner voorzeil. Aangezien de zeilmakerij de zeilmaat gegevens van hun klanten bijhoudt, was het ter plaatse opmeten niet nodig hetgeen resulteerde in gratis verzending. Top service dus, echt! De kwaliteit: tot zover tevreden. Ik ben er steeds vanuit gegaan dat zowel Dekker Watersport als Hyde Sails gerenommeerde namen zijn in het zeilcircuit die hun naam ook hoog willen houden. Wat mij betreft slagen ze daar ruimschoots in. Een foto heb ik niet zo direct maar hieronder zie je die tevreden klant zijn zeiltjes zeilen

“We gaan nu echt een stuk sneller en hoger aan de wind”

We zijn echt zeer tevreden met de nieuwe Hyde Sails! Goed geadviseerd over de keuze van de zeilstof en het model. Ze zijn deskundig en zeer vriendelijk. De zeilen die we hadden waren van een B merk en we gaan nu echt een stuk sneller en hoger aan de wind. Hieronder een foto van onze boot op IJsselmeer

hyde sails delphia 33

“Het zeil laat zich prima trimmen en het staat mooi stabiel”

Ik ben zeer tevreden met de service van Dekker Zeilmakerij, het advies en de communicatie met Jan en met de kwaliteit van mijn nieuwe genua.

Het zeil is erg netjes afgewerkt en verpakt afgeleverd. De kwaliteit van het gebruikte materiaal is hoog, je kunt zien dat er niet ‘bezuinigd’ is maar dat er voor kwaliteit wordt gekozen.

Het zeil laat zich prima trimmen en het staat mooi stabiel, ook bij lichtere windcondities.

unnamed 30

“Erg goed bevallen! Lopen beduidend harder. En goed opgemeten, prettige service”

hyde sails zeilen

“Fijne zeilen!”

Fijne zeilen! Goed geholpen door vriendelijke en deskundige zeilgekken 🙂 SY Sober 

hydesails foto

“Perfecte snit, mooie kwaliteit en goede afwerking”

Wij zijn heel gelukkig met onze nieuwe zeilen. Perfecte snit, mooie kwaliteit en goede afwerking. Ook was de begeleiding en instructie door de mannen van Dekker erg goed, ze nemen er echt tijd voor. Mijn boot zeilt nu sneller en hoger aan de wind.

hyde sails noordenwind

“Het zeil is perfect en met oog voor detail afgewerkt”

Het afgelopen najaar meerdere offertes laten opmaken, waaronder door de heren van Dekker Watersport via Sailspecials.
Mede door een aantal leuke telefoongesprekken over de mogelijkheden een inmeet afspraak gemaakt.
Beide heren nemen de tijd om te luisteren naar jouw wensen en weten daarin ook prima te adviseren.
Dit heeft geleid tot een erg mooie High Aspect tegen een zeer scherpe prijs.
Het zeil is perfect en met oog voor detail afgewerkt, met onder andere prima versterkingen (juiste richting), 2:1 vertraging leech line achterlijk en eveneens het slim gebruik van klittenband voor de afscherming van de leech line zodat deze niet kan blijven hangen aan de verstaging.
Ik heb ook gelijk eea. aan canvaswerk laten maken waar ik ook erg tevreden over ben. Al met al een absolute aanrader!
high aspect hyde

“Afgelopen zomer met veel plezier gebruik gemaakt van het nieuwe zeil…”

Zeer prettige ervaring met Dekker Zeilmakerij. Zij hebben een mooi ontwerp gemaakt voor een gennaker; uitstekend geadviseerd. Afgelopen zomer met veel plezier gebruik gemaakt van het nieuwe zeil…
gennaker hyde sails

“Ervaring is positief!”

Ervaring is positief! Kwamen zeilen inmeten. Achteraf besloten ook de huik door hun te laten vervangen. Zeil werd afgeleverd met inmeten van de huik, bleek dat de leuvers in de mast niet pasten. Dat is binnen een week gecorrigeerd en in die week is ook de huik gemaakt. De genua is NIET vervangen maar is echter ook van hyde.
hyde sails

“Zeer tevreden…”

Zeer tevreden. Alles goed opgemeten, en de details goed uitgevoerd. Goede communicatie. Levertijd goed op tijd.

hyde sails

“We varen nu sneller en scherper aan de wind…”

Wij hebben een Genua besteld bij Hyde sales in Zaandam. Het advies en de samenwerking met de mannen van Hyde sales was uitstekend en ook de service bij het plaatsen van het zeil was uitstekend.De afgelopen maanden hebben wij ervaren dat het zeilen met nieuwe zeilen een zeer positief effect heeft op de eigenschappen van onze boot. We varen nu sneller en scherper aan de wind, mede door het advies van de zeilmaker ten opzichte van onze booteigenschappen.Al met al een tevreden klant en wij gaan zeker het grootzeil op termijn ook laten vervangen door Hyde sales.

“Grootzeil voldoet prima, maar is wel stug”

Het grootzeil voldoet op zich prima al waren het niet dat de rits van de lazy jacks niet meer dicht wil, omdat het zeil heel stug is. Met name door de versterkte stukken in het achterlijk. Provisorisch doe ik nu zeilbandjes rond de lazyjack, maar het zeil begint hier en daar groen uit te slaan.Ik heb daar telefonisch contact over gehad en op jullie verzoek op 17 juni foto’s gestuurd van het probleem met het verzoek om een oplossing. Tot dusver geen reactie. Kortom de afhandeling verdient geen schoonheidsprijs.

Reactie Sailspecials: Dank voor de eerlijke review. We hebben deze direct door gezet naar Hyde Sails. Een nieuw grootzeil is inderdaad stugger en neemt meer ruimte in dan het oude zeil. We begrijpen van Hyde Sails dat ze inmiddels contact met u hebben gehad en een voorstel hebben gedaan voor een nieuwe grotere huik om dit voor u op te lossen.

“Ik dacht dat ik nog niet toe was aan nieuwe zeilen”

Zeer goed en serieus geholpen door Jan van Dekker/Hyde Sails.

Ik was nog niet echt toe aan nieuwe zeilen maar vond de aanbieding interessant.

En nu blijkt dat het toch wel nodig was: de nieuwe zeilen zeilen veel beter.

Moet nog een beetje trimmen en dat is leuk werk.

“Het schip zeilt sneller..”

Het zeil bevalt mij prima. Ik heb stellige indruk dat het schip sneller zeilt. Door het “stugge” doek is het wat minder handelbaar om het zeil op de giek op te doeken. Al met al goede aankoop.

“Leuke persoonlijke benadering”

Wij zijn erg tevreden over de diensten van Hyde Sails. Mijn pluspunten:

  • Leuke persoonlijke benadering: ze nemen de tijd voor je met een bakkie koffie. Ruime uitleg over de mogelijkheden
  • Ook het inmeten was professioneel en tuurlijk ook weer gezellig.
  • Qua zeilen is het ook een stuk mooier geworden. De boot zeilt harder en vooral ook beter rechtop.

Wij zijn voornemens om dit jaar onze keerfok te vervangen door Hyde Sails. Liefst natuurlijk weer via een aantrekkelijke special 😉

reactie1

“Super!!!”

Met de aankoop van mijn grootzeil ben ik zeer tevreden. Ook de service was perfect. Na aanschaf bleek dat het nieuwe halsoog niet paste op mijn lummelbeslag (onvoorzien) en er geen reeftouwtjes in het zeil zaten (dit bleek niet inbegrepen te zijn), werd dit na een belletje van mij zonder problemen en zonder kosten direct opgelost door toezending passend harpje en setje reeflijntjes.Super!!! Kan Hyde en Dekker zeer zeker aanbevelen.

grootzeil

“Ze nemen uitgebreid de tijd”

We hebben veel plezier van de nieuwe zeilen. Ik heb er destijds voor gekozen om de offerte te bespreken bij Dekker Zeilmakerij, niet telefonisch. Dat was een plezierig gesprek, waarin Jan (de zeilmaker) ruim de tijd nam. Sowieso is dat het beeld van onze contactmomenten: ze nemen uitgebreid de tijd. Ook tijdens het opmeten was het contact goed.Het opleveren van de zeilen bij Dekker Zeilmakerij is een klein evenementje; ze presenteren de zeilen uitgebreid, lopen alles na en voorzien e.e.a. uitgebreid van advies in het gebruik.De oude zeilen waren echt uitgezeild, het verschil met de nieuwe zeilen is groot: de boot presteert beter, zeilt fijner. Tot zover is de kwaliteit goed gebleken, iets wat na 5 maand ook wel mag.

genua

“Ook al was het Hemelvaartsdag, ze kwamen het oplossen!”

Ben heel tevreden over mijn zeilen. Ook erg blij met de manier van afhandelen. Zeilmaker heeft nog wat moeten veranderen aan het grootzeil en dat heeft hij op bekwame wijze gedaan. Bovendien kwam hij onmiddellijk kijken in Friesland om te zien wat er aan de hand was; ook al was het Hemelvaartsdag en voor hem een vrije dag. Helemaal geweldig.

“Topkwaliteit voor een relatief bescheiden prijs”

De deskundige en ambitieuze mannen van Hyde Sails zijn prettig in de omgang, luisteren goed en geven ook goede adviezen. Alles wordt op de boot ingemeten. De zeilen die dan in het vroege voorjaar komen, zijn van topkwaliteit voor een relatief bescheiden prijs. Ik kan ze zeker aanbevelen en zou het weer doen!

“De service was uitstekend”

Wij zijn tevreden met de nieuwe genua. De service vanuit Dekker Zeilmakerij (Hyde sails) was uitstekend. Vriendelijk en goede uitleg, ruim de tijd nemend om ons te woord te staan. Het opmeten ging vlot en soepel. Zoals het zeil erbij staat is dat dus goed gegaan. De levering van het zeil was zeer goed op tijd, ruim voor het seizoen zou aanvangen. Kortom, tevreden met alles dus. Hyde sails was voor ons een onbekende zeilleverancier, maar ons verhaal zal positief zijn.

“Afgelopen zaterdag: IJsselmeer, windkracht 5, een record gelopen van 8,3 knoop!”

De zeilen bevallen prima.Henjo nam alle tijd voor inmeten en uitleg geven over de nieuwe snufjes qua trimmen. Afgelopen zaterdag: Ijsselmeer, windkracht 5, halve wind tot aan de wind een record gelopen van 8,3 knoop bij 1 rif in het grootzeil en twee riffen in de genua. Vooral de mogelijkheid van een rif in de genua is nieuw voor mij en bevalt uitstekend. De zeilboot was een Albin Vega uit 1978, nr. 3069. De oudjes doen het nog goed met nieuwe Hyde zeilen. De zeilen ogen zeer sterk. Misschien is het wel goed om van tevoren erop te wijzen dat de grootzeilhoes waarschijnlijk niet meer past bij nieuwe zeilen, die immers dik en stug zijn. Mijn hoes moest worden uitgenomen maar dat is geen probleem. De zeilen zijn prima te trimmen, de vele telltales geven goed inzicht.Het winteraanbod was redelijk geprijsd.Een tevreden klant.

“Gewoon een eerlijk advies en dat is m.i. zeer belangrijk want dan komt een klant terug.”

Vorig na jaar heb ik mee gedaan met de sail specials actie voor vervangen van de verstaging en mijn ervaringen gedeeld. Ik was zeer tevreden over CS riggingDit najaar heb ik idd met de zeilenactie meegedaan. Dit ook mede na goede verhalen over Henjo Ruiter van een andere ligplaatshouder uit onze haven.Na het opvragen van offertes bij verschillende zeilmakers had ik uiteindelijk nog wat  vragen. Onder andere  over de kwaliteit en zwaarte van het te gebruiken doek.Henjo nam uitgebreid de tijd om alles duidelijk uit te leggen, voorbeelden te laten zien en alles nader  door te spreken. Daarna is alles nauwkeurig opgemeten.Ik ben zeer tevreden over Henjo en zijn manier van werken. Ik overwoog om ook een nieuwe Genua te bestellen bij mijn nieuwe grootzeil. Op advies van Henjo bleek een andere Genua die ik nog had nog goed genoeg om enige jaren dienst te doen.  Gewoon een eerlijk advies en dat is m.i. zeer belangrijk want dan komt een klant terug.Vanwege de werkwijze van Henjo heeft mijn buurman in de haven die mijn verhaal hoorde ook nog met dezelfde actie een zeil besteld. Mond op mond reclame doet op deze manier zijn werk.

“Goed gesneden, goed trimbaar. Een aanwinst!”

Vorig najaar een nieuwe 110% genua besteld. Goed advies van zeilmaker Jan van Duyn, zowel vóór de offerte als bij het inmeten.

Van het voorjaar het zeil opgehaald en inmiddels al enige mijlen mee gezeild.

Goed gesneden, goed trimbaar. Een aanwinst! Ons zeilplezier is zeker vergroot met dit goed hanteerbaar zeil voor onze C-yacht 36.

Mocht er dit najaar als nog een actie komen dan overweeg ik serieus de aanschaf van een nieuw rolgrootzeil!

“De nieuwe fok en de nieuwe huik zijn een aanwinst”

Wij zijn helemaal tevreden over de service en de producten die door Hyde-Sails zijn geleverd. De nieuwe fok en de nieuwe huik zijn een aanwinst.

“Een plus voor eerlijke en goede klantenservice”

In nazomer 2013 kwamen Peter Paul en Jan (de zeilmakers) op mijn boot in Zeeland om de juiste maten voor de zeilen op te nemen. Het advies was volgens mij heel goed en in verband met de actie heb ik ook een nieuw grootzeil besteld (het plan was alleen een genua).In Maart 2014 was ik op een zondag in Amsterdam en Jan en Peter Paul hadden extra voor mij een afspraak in de winkel gemaakt (echte service – en dat op een zondag). Ik heb de zeilen toen afgehaald en de eerste indruk was heel goed. In Mei 2014 heb ik de zeilen op de boot gezet. De maten waren heel goed en exact.Het enige negatieve punt was, dat mijn rolfokhoes niet meer paste, omdat de nieuwe genua iets dikker was…. Jan (zeilmaker) had gezegd de rolfok zal verder goed passen. Na contact met Jan heeft hij toegezegd mijn rolfokhoes gratis aan te passen…. dat was een plus voor een eerlijk en goede klantenservice!!De zeilen (Contender van Hyde Sails) zeilen geweldig! Ik ben heel tevreden met materiaal, prijs en service, ik zal het in toekomst opnieuw zo doen!!

“Prima afhandeling, prima zeil”

Vorig najaar een genua besteld van Hyde Sails Nederland voor mijn JOD 24. Hoewel het om een eenheidsklasse ging moest er toch ingemeten worden.

Dat leek mij wel vreemd maar kon ook geen kwaad en hebben ze goed gedaan en heeft een prima zeil opgeleverd. 
De afgesproken specificaties zoals foam tbv reven en uv strook zijn geleverd. Wat wel erg vervelend was is dat de levering uiteindelijk flink vertraagde.
Bleek dat de zeilen op grote afstand in een lage lonen land gemaakt worden en afspraken over data slecht te maken waren. Tevens vond ik de kosten voor levering erg hoog en ben de genua maar zelf gaan halen. Die afhandeling was prima met goede uitleg ter plaatse. Uiteindelijk een prima zeil maar mijn oude was dan ook al echt jaren en jaren versleten!

“Zeer tevreden over de zeilen!”

Ik kan zeggen dat ik zeer tevreden ben! Vorig jaar heb ik een offerte aangevraagd voor een nieuw grootzeil. Tijdens het bespreken van die offerte kwam ook de genua ter tafel. De aanbieding welke ik kreeg voor beide zeilen deed mij besluiten om alle zeilen te vervangen. Een goede dag later werden de zeilen op locatie ingemeten. Na telefonisch overleg bleek dat de gemeten waarden er voor zorgden dat de zeilen in de praktijk iets groter waren als van te voren gecalculeerd. Daar werd door Dekker/Hyde Sails niet moeilijk over gedaan! De meerprijs kwam voor hun rekening. In overleg hebben wij er nog een nummer in kleur van de boot op laten zetten. Ik kan niet anders zeggen als dat ik zeer tevreden ben over de zeilen! De boot accelereert weer als een speer en ik ben zeer tevreden over alle adviezen. In het najaar breng ik mijn zeilen even langs bij Hyde Sails om deze te laten controleren. Ook dit is een keurige aftersale service!

“Hier ben je niet zomaar een klant!”

In september was er via de nieuwsbrief van Sailspecials het voorstel om d.m.v. groepsaankoop zeilen aan te kopen bij Dekker Zeilmakerij, de verdeler van Hyde Sails. We vroegen vrijblijvend een offerte aan voor groot zeil en genua. Eens de offerte binnen kregen we zoals beloofd een telefoontje. De offerte werd deskundig besproken en het vertrouwen groeide. Uiteindelijk beslis je om met hen in zee te gaan en twee dagen later, op 12/10/2013, stonden Peter Paul en Jan (de zeilmakers) de boot in te meten. Zij stelden mij gerust, dit komt in orde Op 24/03/2014 kreeg ik een seintje dat onze nieuwe zeilen binnen waren en maakten we een afspraak om de zeilen in Zaandam op te halen. Na een ritje van 200 km kwam ik bij Dekker Watersport aan. De webshop bleek ook nog eens een echte winkel te zijn. Wat een aanbod! Maar ik kwam natuurlijk voor mijn zeilen. Op de verdieping bevindt zich de zeilmakerij waar ik warm ontvangen werd door Peter Paul en Jan. Mijn setje lag mooi uitgespreid op de vloer en Jan maakte nog snel een special tool om de zeillatten makkelijk in en uit te halen. Hier ben je niet zomaar een klant!Eens het saldo betaald kon ik niet wachten om de zeilen uit te proberen en reed ik richting Scharendijke. In minder dan een uurtje waren de oude zeilen gestreken en de nieuwe gehesen. Het zag er goed uitBovenstaand is een fragment van de blog die deze zeiler schreef over zijn aankoop. Lees de hele blog en bekijk de foto’s!

“Echt top: zeilen op zaterdagavond bij de sluis afleveren”

Zeker wil ik mijn ervaring delen over jullie zeilenactie, hopelijk doen jullie het dit jaar weer.Ik had mijn zeilen door Peter Paul en Jan laten inmeten begin september toen ik net mijn nieuwe Kolibri 660 had opgehaald. Ik gaf bij de heren aan dat ik van je voornemen om de zeilenactie te herhalen had gelezen geen probleem wanneer deze doorging kreeg ik de korting ook.Het overleg over de keuze van het zeildoek was ook zeer goed, in 1e instantie voor een ander doek gekozen na overleg was hun mening dat een ander zeildoek beter aan mijn wensen voldeed.Het moment van afleveren was nog spannend want zou dit op tijd zijn voordat mijn boot het 1e weekend van april te water zou gaan. De zeilen waren de dag voor de  te waterlating in Zaandam en helaas was ik niet meer in de gelegenheid op het op te halen, na wat heen en weer gebeld en overlegd was Jan zo lief om ze op zaterdagavond bij de Nieuwe Meersluis te brengen waar ik lag te wachten om ‘s nachts Amsterdam door te gaan echt top.Na er wat meegezeild te hebben was ik niet helemaal tevreden over mijn fok, dit hebben ze op de eigen zeilmakerij naar mijn wensen aangepast.

nieuwgrootzeil

“Veel meer hoogte en veel meer snelheid”

Afgelopen najaar hebben we gebruik gemaakt van de actie bij Sailspecial om toch de zeilen te vervangen voor nieuwe.  We zagen al langer op tegen de investering, maar 25% korting maakte de beslissing een stuk makkelijker.We hebben afgesproken bij Hyde Sails/Dekker Zeilmakerij en zijn uitvoerig geinformeerd over de verschillende doeksoorten en uitvoeringen. Hyde Sails is vervolgens bij ons aan boord gekomen en hebben alles uitgebreid gemeten. Onze boot ligt in Friesland. Hieruit vloeide het advies voort om de nieuwe genua wat kleiner uit te voeren, waardoor hij makkelijker te hanteren is.Precies zoals is aangegeven kon ik de nieuwe zeilen bekijken in de zeilmakerij. Erg mooi.Wat een pluim verdiend is het feit dat de zeilmaker vooraf aangaf dat een zeil een groen streepje had wat er niet af kon. Ik kon het zeil meenemen en uitproberen, want ik kreeg een nieuwe. Dat is service!We hebben er een seizoen mee gevaren en we zijn zeer tevreden. De zeilmaker gaf tijdens het inmeten aan dat we de boot onder zeil niet zouden herkennen. Nou, dat zal wel. Maar het is echt zo. Veel meer hoogte en snelheid.Vakmanschap, goed advies, zeilen exact op maat en tegen een leuke prijs. Wat wil je nog meer?Deze winter worden de zeilen opgeslagen bij Hyde Sails/Dekker zeilmakerij en volledig nagekeken. at vinden ze normaal. Het voorjaar haal ik ze weer op. Ook dit vind ik zeer prettig.,

“Zeer tevreden over de manier waarop die klus is geklaard”

We hebben voor ons klassieke Varianta van Dehler een grootzeil en een rolfok laten maken. Uitvoering Dacron Touring X-cut. Dekker heeft samengewerkt met CS.Rigging die zorgden voor nieuwe verstaging, een rolsysteem voor de genua en nieuwe vallen en schoten. Het wiebelende voordek werd ons als ruim 70+ers te gevaarlijk. Zeer tevreden over de manier waarop die klus is geklaard. De boot heeft hiervoor bij de werf De Kokernoot in zijkanaal H gelegen, voor iedereen goed bereikbaar. Ter plekke ingemeten en in het voorjaar getuigd. Zeilen zijn prachtig en mooi en zorgvuldig afgewerkt. Rasbora, een halve eeuw oud, gaat weer als een tierelier Ook de verstaging wekt weer vertrouwen en het reven van de genua is een makkie. Ik kan het iedereen aanbevelen Hartelijke groet en dank voor het aanbieden van deze aktie.

“2 prettige zeilmakers, die klaar staan voor hun klant”

Concrete afspraak gemaakt en mooi op tijd bij elkaar voor het inmeten van grootzeil en HA fok. Prima bespreekbaar mijn wens om geen losse broek te hebben. Veel overleg ter plaatse mogelijk. Daarna nog paar e-mails voor de fine-tuning en dan de offerte definitief. Mooi in een tijdschema voor levering maart 2021. Aanbetaling 50% en dan wachten tot maart 2021. Mail zeilen gereed en kom maar “ophalen”. Dan zelf passen op mijn boot en overlegje over de halshoek. Na een reisje Zaandam is daar een afdoende oplossing voor gevonden en uitgevoerd. Fijne samenspraak. Nu nog 2e rif en 3e rif proberen (augustus 2021), helaas verschoven. Goede pasvorm en trimmogelijkheden, HA fok met leuver is eenvoudig uitgevoerd, past prima. Doeksoort goed aanbevolen en ziet er stevig uit. Tot slot, 2 prettige zeilmakers, die klaar staan voor hun klant. De tijd zal het – lees kwaliteit- leren, mijn huidige Gaastra set is van 1988 en is- met een jaarlijkse zeilmaker controle- nog een goed setje. Reizen naar Denemarken, België, Frankrijk en Engeland daarmee makend.

We hoeven nu met hardere wind minder snel te reven”

Vorig jaar heb ik voor de tweede keer gebruik gemaakt van de Sailspecials najaarsactie samen met Hyde Sails. Na 2 voorzeilen te hebben vervangen, was het tijd voor een nieuw grootzeil. Deze is wederom ingemeten door HJ Zeilen te Medemblik. Naast de deskundigheid was het ook prettig om met een bevlogen zeiler te praten. Dat maakt het bespreken van wensen en eisen aan het nieuwe zeil een stuk gemakkelijker.

Dit jaar zijn we naar Zweden gezeild en het nieuwe grootzeil is daarbij goed getest. Het viel op dat we nu met hardere wind minder snel hoefden te reven. Dat was voorheen wel anders.

Van het gekozen doeksoort Marblehead hebben we zeker geen spijt. Nu het zeil ook op een wagensysteem van Rutgerson loopt, is de handling van hijsen een stuk gemakkelijker geworden.

Alles bij elkaar weer een behoorlijke upgrade van onze zeilboot (Maxi 999).

“Perfect in gemeten”

Super. Perfect in gemeten. Had zelf niet gedacht dat dat zoveel werk is. Het zeil staat perfect op mijn boot.

“Met mijn nieuwe zeilen loopt mijn boot zeker 1 knoop harder”

Ik ben erg tevreden met het advies en afhandeling. Goed overleg bij en inmeten, goed advies en meedenken. Daarbij is een vervelende klacht ook erg goed opgelost.De kwaliteit van de zeilen is erg mooi, zeer zorgvuldige afwerking, oog voor detailsMet mijn nieuwe zeilen en trim mogelijkheden loopt mijn boot zeker 1 knoop harder, helaas heb ik nog niet goed kunnen testen in een wedstrijd, maar de werking en trim mogelijkheden van de open broek zijn heel goed, profielen in het zeil zijn goed aangebracht,

“De heren weten duidelijk waar ze het over hebben”

Wij zijn zeer tevreden over de fok die wij via Dekker Zaandam hebben besteld. Het ging om een fok voor een Dehler Delanta 80. Het zeil is mooi en degelijk afgewerkt en de fok staat er strak bij op de boot. Ik ben er twee keer voor naar Zaandam gereden (vanuit Haarlem) omdat over de maten van de fok enige onduidelijkheid bestond. Voor de zekerheid is daarom ook de oude fok bekeken. Voor die bezoeken heb ik een afspraak gemaakt voor dag en tijd en dat liep verder prima allemaal. De heren weten duidelijk waar ze het over hebben.

“Ze reageerden zeer snel en accuraat”

Ik ben zeer tevreden over de afhandeling door Dekker zeilmakerij. Ze hebben zeer snel en accuraat gereageerd op de aanmelding, zijn zelf het zeil komen inmeten en hadden bij het afleveren alle tijd voor me. Het zeil staat mooi en bevalt prima.

unnamed (11)

“Mooi zeil, goede afwerking”

Dit jaar helaas te weinig gezeild tot nu toe….wel een mooi zeil en goede afwerking. Ook prima advies van Henjo Ruiter van HR Zeilen.

“Ik doe volgend jaar weer mee”

Voor mij was dit een goede ervaring. Als netjes uitgevoerd volgens afspraak. Afspraken goed nagekomen. Als u de actie herhaalt dit najaar, zal ik daar zeker opnieuw gebruik van maken.

“De communicatie was uitstekend”

Ik heb vorig jaar bij Hyde Sails een stormfok gekocht vanuit het actie programma. De offerte, de persoonlijke toelichting en het advies waren zeer goed. De offerte was er snel en ook de communicatie rondom de levering, ondanks het gedoe met COVID, was uitstekend. Het geleverde zeil is van een prima kwaliteit en voldoet geheel aan de verwachtingen. Kortom een prima samenwerking tussen jullie, Dekker Zeilmakerij en Hydesails.

“Het advies was zeer deskundig”

Ik ben uiterst tevreden over Dekker Zeilmakerij. Het advies was zeer deskundig, de afhandeling keurig en op tijd, en de prijs heel redelijk. De kwaliteit van de zeilen kan ik moeilijk beoordelen. Ze zien er prima en degelijk uit en hebben dit seizoen uitstekend gedaan wat ze moesten doen: onze boot voortbewegen. Maar een echt kwaliteitsoordeel kan ik pas over 10 jaar geven…

“Heb je een nieuw zeil nodig dan is Sailspecials / Hyde Sails zeker een aanrader “

Heb vorig jaar een nieuw zeil gekocht bij Hyde Sails. Ze hebben keurig op locatie ingemeten en een goed advies gegeven. De levering was netjes op tijd. Heb al veel plezier gehad van mijn nieuwe groot zeil op mijn Jaguar 27. Heb je een nieuw zeil nodig dan is Sailspecial/Hyde Sails zeker een aanrader.

“Goed meedenken van de mannen van Dekker “

Goed toerzeiltje (Genua III met opgesneden schoothoek vanwege zicht.) Goed meedenken van de mannen van Dekker. Windje 5 hoog aan de wind 1x rif in grootzeil = 6.5 knopen terwijl met 1/2 weggerolde genua II we nooit boven de 6.2 knopen kwamen. Dat is grofweg E 600 per 0.1 knoop, maar ik ben tevreden.

“Hulpvaardig, verstand van zaken, correct, meedenken… “

Ik ben prima geholpen door de mannen van Dekker. Hulpvaardig, verstand van zaken, correct, meedenken… zo kan ik nog wel even doorgaan. Mooie genua op tijd geleverd, geheel conform afspraak.

“Zeer tevreden, service was top”

Ben zeer tevreden met de aankoop van Hyde zeilen. Ook de service was top. Zowel met de meting aan boord als nadien met het contact en communicatie gedurende de bestelling.

“De nieuwe fok en de nieuwe huik zijn een aanwinst”

Wij zijn helemaal tevreden over de service en de producten die door Hyde-Sails zijn geleverd. De nieuwe fok en de nieuwe huik zijn een aanwinst.