Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

SUNBEAMsystem Smart Lithium Accu Multi 54Ah 24 Volt

Alles van SUNBEAMsystem
Met 5 jaar garantie

999,-

Nog 2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
zonnepaneelwand

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

De SMART Lithium 24V Multi accu van SUNBEAMsystem is een unieke 54Ah Lithium LifePO4 accu want volledig Plug & Play. Er zijn geen ingrijpende aanpassingen aan laders en dynamo nodig: je kan simpelweg je oude loodzuur accu verwijderen en de SMART Lithium plaatsen. Daardoor voorkom je veel extra kosten en is het nog nooit zo makkelijk geweest om aan boord te upgraden naar de beste accutechnologie van dit moment: lithium fosfaat (LiFePO4). Klik hier voor de voordelen van een Lithium accu aan boord.

Deze MULTI 54Ah is een doorontwikkeling van de BASIC 50Ah accu van Sunbeam: nu met 8% meer bruikbare capaciteit in hetzelfde formaat.

Deze 24V-editie van de SMART Lithium Multi heeft een indrukwekkend lijst met eigenschappen. Zo is het mogelijk om de accu in iets meer dan een uur op te laden met de Quick Charge functie, zijn nu piekstromen tot 200A mogelijk, kan de accu dankzij het geavanceerde BMS zelfs in hetzelfde circuit als een loodzuur accu gezet worden en kan je het systeem dankzij de ingebouwde shunt uitlezen via de SUNBEAMsystem bluetooth app. Alle benodigde componenten voor een compleet lithium systeem (zoals een BMS en verschillende safety guards) zitten al ingebouwd in de accu zelf. SUNBEAMsystem onderstreept de kwaliteit van deze accu’s door een voor accu’s unieke 5 jaar garantie te geven op de SMART Lithium.

 • Plug & Play installatie dankzij ingebouwde battery management software en beveiligingen
 • Maximale continue laad- en ontlaadstroom van 50A. Piekbelasting tot 200A (10 secondes).
 • 54Ah capaciteit = vergelijkbaar met een 24V loodzuur accu van 108Ah
 • Compact en lichtgewicht, weegt slechts 14,2 kilo
 • Gratis IOS en Android App vervangt accumonitor
 • Extreem veilige Lithium LiFePO4 Technologie, goedgekeurd voor luchttransport
 • Extreem lange levensduur
 • Afmetingen accu:  32,8 x 17,2 x 22,2 cm (lengte x diepte x hoogte)
 • Unieke 5 jaar garantie

Meerdere SMART Lithiums kunnen uitstekend gecombineerd worden, bijvoorbeeld 2 of 4 stuks in parallel. De maximale laad- en ontlaadstroom vermenigvuldigd met het aantal accu’s waardoor u met 2 stuks Multi accu’s al een continue laad- en ontlaadstroom van 2x50A = 100A aan kunt en tijdelijk een piekstroom van 450A (maximaal 10 secondes). In serie zetten is niet mogelijk, maar er is wel een 48 versie beschikbaar van de SMART Lithium -> mail ons voor meer info

Wil je de Smart Lithium accu’s graag van accupolen voorzien? Klik dan hier om een handig setjes accupolen mee te bestellen.

Stappenplan: SUNBEAM Smart Lithium Accu’s installeren op de boot
Heb je vragen over het installeren van een of meerdere Sunbeam Smart Lithium accu’s? Lees dan onze blog. Daarin vertellen we je waar je op moet letten, welke stappen je moet ondernemen en hoe je de acculaders in moet stellen. Lees ‘m hier: SUNBEAM Smart Lithium accu’s installeren op de boot

Productvideo's

Alternatieve producten

Meer informatie

Premium LifePo4 Lithium uitleg smart lithium basic

De SUNBEAMsystem App

De SMART Lithium accu is voorzien van een bluetooth module. Dit maakt het mogelijk om de accu volledig te monitoren op je telefoon of tablet. Je hebt hiervoor dus geen aparte accumonitor nodig! De app is beschikbaar voor zowel IOS (aparte versie voor telefoon en iPad) als Android.

De beschikbare data getoond in de app is erg compleet. Daarbij heb je de mogelijkheid alarmen in te stellen zodat je een seintje krijgt als de accu onder een bepaald niveau komt. In de app lees je de volgende zaken uit:

 • % Accu capaciteit op dat moment
 • Voltage
 • Laadstroom / Ontlaadstroom
 • Verbruikte capaciteit / Resterende capaciteit
 • Tijd die nog nodig is om de batterij volledig vol te laden
 • Temperatuur accu
 • Totaal aantal laadcycli

screenshots sunbeamsystem app

De voordelen van Plug & Play

Er zijn bij installatie van de SMART Lithium geen ingrijpende aanpassingen aan laders en dynamo nodig. De Battery Management Software regelt alles voor je waardoor je bestaande laders, laadregelaar en dynamo behouden kunnen worden. Heeft u een setup met bijzondere laders of een meer exotische dynamo aan boord? Stuur dit dan gerust even naar ons door met de bijbehorende specificaties dan checken we dit even bij SUNBEAMsystem.

De voordelen van Lithium Fosfaat

Vergeleken met andere accutypes biedt lithium fosfaat ontzettend veel voordelen:

 • Alle capaciteit is bruikbaar: een 100Ah LiFePO4 accu staat daarmee gelijk aan een 200Ah loodzuur accu
 • Extreem lange levensduur: na 2000 volledige ont- en opladingen nog 80% van de fabriekscapaciteit beschikbaar, waar lood of AGM accu’s na ongeveer 200-400 laadcycli volledig op zijn.
 • Compact en licht: de SMART Lithium weegt 14,2 kg tov 58 kg voor een 200A AGM
 • Geen ontlading over tijd: dus geen onderhoudslader nodig in de winter
 • De accu kan hogere stromen leveren: en daarom ook sneller volgeladen worden.
 • Veel lagere weerstand waardoor er bij het laden minder stroom verloren gaat.
 • Stabiel voltage Gedurende het merendeel van de ontladingscyclus blijft het voltage op ongeveer 13.3V. Dit blijft stabiel, ook onder zwaar verbruik. Hierdoor kun je vertrouwen op correct werkende grootverbruikers, óók als je ze allemaal tegelijk nodig hebt.

LifePO4 = Lange levensduur

Waar de meeste Lithium accu’s zijn samensteld van Lithium Ion cellen, maakt de Smart Lithium accu gebruik van LiFePO4 cellen.

Deze zijn vele malen veiliger in het gebruik en hebben een veel hogere laadcyclus. Maar liefst 2000 volledige ont- en opladingen zijn geen probleem voor deze accu. Zelfs dan garanderen we daarna nog 80% van de fabriekscapaciteit.

In de praktijk ontladen niet veel gebruikers hun accu volledig. Daarom refereren veel fabrikanten aan een 50% ontladingsniveau waarbij we een 5000 cycli halen, ongekend hoog voor elk type accu. Zeker in vergelijking met Lithium-ion uit bijvoorbeeld smartphones, die doorgaans maar 400-1200  cycli verdragen.

Daarmee is de SMART LITHIUM niet alleen betrouwbaar – hij is ook goedkoper in gebruik dan een loodzuur accu.

Levensduur in cycli

Depth of Discharge 80% fabriekscapaciteit na
100% DoD 2000 cycli
80% DoD 2500 cycli
70% DoD 3000 cycli
50% DoD 5000 cycli

Hoge efficiëntie

De overall efficiëntie van een LiFePO4 accu is 92%, in vergelijking met 80% voor loodzuur types. Deze waarden zijn berekend op laag verbruik, bij een hoge verbruiksstroom groeit dit verschil aanzienlijk.

SMART LITHIUM kan een hogere stroom-belasting aan, zowel tijden het op- als ontladen, en zonder efficiëntieverlies als bij loodzuur accu’s. Het meest merkbare resultaat is dat de laadcapaciteit van de dynamo zal verbeteren en de accu sneller laadt. Zelfs zonder aanpassingen aan de elektrische installatie. Met de juiste Quick Charge apparatuur is de SMART L I T H I U M Multi in iets meer dan één uur tot vol geladen.

Bijna alle energie kan worden gebruikt: het is niet meer nodig om rekening te houden met grootverbruikers of een lege accu.

Gedurende het merendeel van de ontladingscyclus blijft het voltage op ongeveer 13.3V. Dit blijft stabiel, ook onder zwaar verbruik. Met een vast systeemvoltage kan je vertrouwen op correct werkende grootverbruikers, óók als je ze allemaal tegelijk nodig hebt.

Hoge capaciteit

Alle capaciteit (100Ah) op een Lithium accu is te gebruiken, terwijl ontlading onder 50% een loodzuur accu permanent beschadigt. Daarnaast zijn bijna alleen zonnepanelen of een netlader in staat om een loodzuur accu (langzaam) boven een 80% lading te krijgen.

Door bovenstaande tekortkomingen wordt vaak de vergelijking gemaakt dat 100Ah Lithium gelijk staat aan 200Ah loodzuur. In andere woorden, de opgeslagen én bruikbare capaciteit is twee keer zo hoog. Terwijl de accu zelf maar de helft van het formaat en het gewicht een loodzuur equivalent is.

Het gestage vermogensverlies, zoals in gangbare accu’s, is verleden tijd. Word de accu langer dan een maand niet gebruikt? Koppel simpelweg de lader af en geniet van een startklare accu bij terugkomst.

Reviews voor SUNBEAMsystem Smart Lithium Accu Multi 54Ah 24 Volt

Vaak meebesteld

Merk

sunbeam system sailspecials
SUNBEAMsystem produceert een breed assortiment compacte beloopbare zonnepanelen, specifiek voor de watersport. De SUNBEAMsystem zonnepanelen zijn flexibel en beloopbaar en bij uitstek geschikt voor montage aan dek, op een kajuitdak en zelfs op een buiskap of bimini. Met de hoogefficiënte Sunpower™ cellen halen SUNBEAMsystem panelen de maximale haalbare opbrengst uit zelfs de kleinste oppervlakken. Het Zweedse Design en hoogwaardige afwerking staan garant voor een zeer duurzaam product. Bestel nu uw nieuwe zonnepanelen bij Sailspecials of vraag ons om advies!

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps