Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

Victron SmartSolar MPPT 100/20

Alles van Victron

116,-

Nog 2 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Laat je adviseren in onze winkel in Leiderdorp!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Dit nieuwste model MPPT regelaar van Victron is compact, razendsnel en heeft een ingebouwde bluetooth module waardoor de opbrengst (real-time en de historie) van je zonnepanelen gemakkelijk is af te lezen in de Victron app. De Smart Solar 100/20 heeft een maximale uitgangsstroom van 20Ah, wat betekent dat op de regelaar tot 260 Watt aan zonnepanelen aangesloten kan worden.

Waarom een regelaar?

Een goede regelaar is nodig om uw accu te beschermen: het zorgt ervoor dat u de juiste spanning en laadstroom in uw systeem krijgt. De Victron MPPT regelaar is speciaal ontworpen voor zonnepanelen en werkt uitstekend in combinatie met SUNBEAMsystem panelen.

Waar staat MPPT voor en heb ik dat nodig?

De lichtinval op een bewegende boot of camper kan flink variëren. Is het niet door bewolking dan wel door iets als tuigage. Het MPPT algoritme in de Victron laadregelaar reageert razendsnel op de veranderingen in lichtinval waardoor het maximale vermogen van het paneel kan worden benut. Dankzij de MPPT technologie haal je tot 30% meer stroom uit dezelfde installatie.

Alternatieve producten

Meer informatie

Een goede regelaar is nodig om uw accu te beschermen: het zorgt ervoor dat u de juiste spanning en laadstroom in uw systeem krijgt en beschermt de accu’s tegen overladen. De Victron MPPT regelaar is speciaal ontworpen voor zonnepanelen en werkt uitstekend in combinatie met SUNBEAMsystem panelen.

Voordelen

  • De laadregelaar is met een intelligent laadproces uitgerust, waardoor je accu in topconditie blijft. Het apparaat beschikt over een interne microprocessor, deze regelt het aan- en uitschakelen van de laadstroom.
  • Om je accu te beschermen heeft de laadregelaar een aantal beveiligen die beschermen tegen diepontlading en overlading, het voorkomen van ontlading van de accu via het zonnepaneel (‘s nachts). Daarnaast zijn er beveiligingen tegen het omwisselen van de polariteit, een te hoge spanning van het zonnepaneel, kortsluiting en overbelasting.
  • Het apparaat is stevig en robuust met een beschermingsgraad van IP43.
  • De Victron MPPT Laadregelaar is geschikt voor loodaccu’s, semi-tractieaccu’s, Lithium, AGM-accu’s en gelaccu’s van 12 V en 24 V.

Is een laadregelaar perse nodig?

Een goed en efficiënt systeem bestaat uit zonnepanelen, bedrading, een laadregelaar en een accu. Als een van deze onderdelen niet goed werkt zal de efficiëntie van het totale systeem hier onder lijden. Een laadregelaar zorgt ervoor dat de stroom uit de panelen met het juiste voltage en amperage de accu in wordt geleid. Het is dus erg belangrijk om een laadregelaar te installeren die goed past bij de rest van de installatie.

Wat is een MPPT laadregelaar?

MPPT staat voor Maximum Point Power Tracking. De lichtinval die het paneel op een bewegende boot of camper krijgt kan nogal variëren. Een MPPT laadregelaar bepaalt om de paar seconden het punt waarmee de maximale stroom uit de zonnepanelen kan worden gehaald en reageert dus snel op veranderende omstandigheden. Met een MPPT laadregelaar kan tot 30% meer stroom uit dezelfde installatie gehaald worden!

Hoe werkt de regelaar precies?

Regelaars van Victron werken volgens het MPPT principe: Maximum Power Point Tracking. MPPT regelaars bepalen elke paar seconden de ideale spanning op de panelen waarbij de stroom maximaal is (bijvoorbeeld 17,6V en 2,84A bij model SP50). Deze stroom converteert de regelaar vervolgens naar een lagere spanning maar een hogere stroom (12V en 4,17A), en die hogere stroom is wat telt! MPPT regelaars leveren gemiddeld 20-45% meer stroom in de winter en 10-20% in de zomer, afhankelijk van factoren als lichtintensiteit, temperatuur, niveau van de accu etc.

Specificaties

EAN 8719076040934
Merk Victron
Model SmartSolar
Type solarcharger Mppt
Uitgangsspanning (DC) 12/24VDC
Amperage (A) 20
IP-norm IP22 aanrakingsveilig
Lengte 50 mm
Breedte 113 mm
Hoogte 100 mm
Gewicht 1,00 kg

Reviews voor Victron SmartSolar MPPT 100/20

Vaak meebesteld

Merk

Victron is een oerhollands bedrijf opgericht in 1975. Gevestigd in Almere, Eindhoven en Groningen is Victron uitgegroeid tot wereldmarktleider in kwaliteitsproducten voor autonome stroomvoorziening. Waaronder zeker ook de Watersport. De MPPT regelaars van Victron zijn volledig in Nederland ontworpen en staan bekend als een van de beste ter wereld. De vele innovatieve producten van Victron hebben hen al vele prijzen opgeleverd waaronder recentelijk de “European Battery Management Systems Product Leadership Award”.

Bekijk dit product binnenkort in Leiderdorp!

Vanwege onze bedrijfsverhuizing kunnen we je tijdelijk niet ontvangen. Vanaf maart a.s. ontvangen we je graag in onze nieuwe winkel!

Je vindt ons straks hier:
Zijlbaan 20
2352BN Leiderdorp

Je kunt er gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps 

Wil je graag al eerder een uitgebreid advies? Maak dan een afspraak op onze tijdelijke locatie bij Tijssen Watersport.

Laat je adviseren!

Door een afspraak te plannen weet je zeker dat we alle tijd kunnen nemen. 

Graag uitgebreid advies? We helpen je graag verder. Maak een afspraak dan nemen we je alle tijd voor je.

Let op: door onze bedrijfsverhuizing ontvangen we je tijdelijk bij onze partner Tijssen Watersport in Leiderdorp. 

Onze openingstijden:
Dinsdag – Vrijdag : 09:30 – 16:30 uur

Je vindt de locatie hier:
Zijlbaan 10
2352BN Leiderdorp 

Je kunt gratis voor de deur parkeren.

➡️  Navigeer met Google Maps