Victron SmartSolar MPPT 75/15

| Alle producten van Victron

125,-

Nog 9 op voorraad (kan nabesteld worden)

Bestel dit product nu en profiteer van gratis verzending
Showroom Sailspecials

Laat je adviseren in onze showroom in Zaandam!

Klik hier om een afspraak te maken

Productinformatie

Dit nieuwste model MPPT regelaar van Victron is compact, razendsnel en heeft een ingebouwde bluetooth module waardoor de opbrengst (real-time en de historie) van je zonnepanelen gemakkelijk is af te lezen in de Victron app. De Smart Solar 75/15 heeft een maximale uitgangsstroom van 15Ah, wat betekent dat op de regelaar tot 195 Watt aan zonnepanelen aangesloten kan worden.

Waarom een regelaar?

Een goede regelaar is nodig om uw accu te beschermen: het zorgt ervoor dat u de juiste spanning en laadstroom in uw systeem krijgt. De Victron MPPT regelaar is speciaal ontworpen voor zonnepanelen en werkt uitstekend in combinatie met SUNBEAMsystem panelen.

Waar staat MPPT voor en heb ik dat nodig?

De lichtinval op een bewegende boot of camper kan flink variëren. Is het niet door bewolking dan wel door iets als tuigage. Het MPPT algoritme in de Victron laadregelaar reageert razendsnel op de veranderingen in lichtinval waardoor het maximale vermogen van het paneel kan worden benut. Dankzij de MPPT technologie haal je tot 30% meer stroom uit dezelfde installatie.

Alternatieve producten

Meer informatie

Een goede regelaar is nodig om uw accu te beschermen: het zorgt ervoor dat u de juiste spanning en laadstroom in uw systeem krijgt en beschermt de accu’s tegen overladen. De Victron MPPT regelaar is speciaal ontworpen voor zonnepanelen en werkt uitstekend in combinatie met SUNBEAMsystem panelen.

Voordelen

  • De laadregelaar is met een intelligent laadproces uitgerust, waardoor je accu in topconditie blijft. Het apparaat beschikt over een interne microprocessor, deze regelt het aan- en uitschakelen van de laadstroom.
  • Om je accu te beschermen heeft de laadregelaar een aantal beveiligen die beschermen tegen diepontlading en overlading, het voorkomen van ontlading van de accu via het zonnepaneel (‘s nachts). Daarnaast zijn er beveiligingen tegen het omwisselen van de polariteit, een te hoge spanning van het zonnepaneel, kortsluiting en overbelasting.
  • Het apparaat is stevig en robuust met een beschermingsgraad van IP43.
  • De Victron MPPT Laadregelaar is geschikt voor loodaccu’s, semi-tractieaccu’s, Lithium, AGM-accu’s en gelaccu’s van 12 V en 24 V.

Is een laadregelaar perse nodig?

Een goed en efficiënt systeem bestaat uit zonnepanelen, bedrading, een laadregelaar en een accu. Als een van deze onderdelen niet goed werkt zal de efficiëntie van het totale systeem hier onder lijden. Een laadregelaar zorgt ervoor dat de stroom uit de panelen met het juiste voltage en amperage de accu in wordt geleid. Het is dus erg belangrijk om een laadregelaar te installeren die goed past bij de rest van de installatie.

Wat is een MPPT laadregelaar?

MPPT staat voor Maximum Point Power Tracking. De lichtinval die het paneel op een bewegende boot of camper krijgt kan nogal variëren. Een MPPT laadregelaar bepaalt om de paar seconden het punt waarmee de maximale stroom uit de zonnepanelen kan worden gehaald en reageert dus snel op veranderende omstandigheden. Met een MPPT laadregelaar kan tot 30% meer stroom uit dezelfde installatie gehaald worden!

Hoe werkt de regelaar precies?

Regelaars van Victron werken volgens het MPPT principe: Maximum Power Point Tracking. MPPT regelaars bepalen elke paar seconden de ideale spanning op de panelen waarbij de stroom maximaal is (bijvoorbeeld 17,6V en 2,84A bij model SP50). Deze stroom converteert de regelaar vervolgens naar een lagere spanning maar een hogere stroom (12V en 4,17A), en die hogere stroom is wat telt! MPPT regelaars leveren gemiddeld 20-45% meer stroom in de winter en 10-20% in de zomer, afhankelijk van factoren als lichtintensiteit, temperatuur, niveau van de accu etc.

Uitgebreide specificaties

EAN Code
Merk Victron
Model SmartSolar
Type regelaar (PVM of MPPT) Mppt
Uitgangsspanning (DC) 12/24VDC
Amperage (A) 15
Lengte 40 mm
Breedte 113 mm
Hoogte 100 mm
Gewicht 0,50 kg

 

Reviews voor Victron SmartSolar MPPT 75/15

Vaak meebesteld

Merk

Victron is een oerhollands bedrijf opgericht in 1975. Gevestigd in Almere, Eindhoven en Groningen is Victron uitgegroeid tot wereldmarktleider in kwaliteitsproducten voor autonome stroomvoorziening. Waaronder zeker ook de Watersport. De MPPT regelaars van Victron zijn volledig in Nederland ontworpen en staan bekend als een van de beste ter wereld. De vele innovatieve producten van Victron hebben hen al vele prijzen opgeleverd waaronder recentelijk de “European Battery Management Systems Product Leadership Award”.