Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

I N K O O P A C T I E

Samen verstaging vervangen nu met 25% korting!

Is de verstaging op leeftijd en wil je weer zorgeloos zeilen, ook als het harder waait? Profiteer dan nu van onze jaarlijkse inkoopactie met tuigerij CS.RIGGING. Vraag hier een offerte aan en ontvang een voorstel met 25% Sailspecials korting! Daarnaast profiteer je ook van 10% korting op een nieuw rolreefsysteem. Lees hier de ervaringen van zeilers die eerder meededen.

  • Full-service tuigerij met landelijke dekking
  • Deskundig advies en stars service
  • Materialen van A-merken als Blue Wave en Seldén
  • Meedoen aan de actie kan vanuit heel Nederland en België
  • Geldig voor vrijwel alle type verstaging (géén rod rigging)

Let op: actie loopt tot uiterlijk zondag 5 oktober november a.s.!

De inkoopactie is NU LIVE!

Dagen
Uren
Minuten
Seconden

Ervaringen van andere zeileres

Eigenaar Compromis 34
Verstaging vervangen in 2019
Lees verder
“Wij zijn zeer tevreden over het geleverde werk. Er wordt rustig en zeer netjes gewerkt. Tuiger Floris neemt de tijd om je te helpen of iets op te lossen. Wij hebben vorig najaar de verstaging besteld met de vraag of e.e.a. in het voorjaar plaats kon vinden en dat was helemaal geen probleem. Wij raden dit bedrijf iedereen aan!”
Eigenaar Dehler 35 CWS
Verstaging vervangen in 2019
Lees verder
“Ik moet zeggen dat ik er erg tevreden over ben. De afhandeling door CS.Rigging was erg netjes en vriendelijk. Alles paste zoals afgesproken. Qua kwaliteit kan ik geen oordeel vellen, daar ik geen materiaal deskundige ben, maar alles zag er netjes uit. Ook heeft de verstaging dit jaar zich goed gehouden.”
Eigenaar Dehler 34
Verstaging vervangen in 2019
Lees verder
“Alles is conform afspraak geleverd en gemonteerd en met het zetten van de mast is men er de gehele tijd bij gebleven! Ik ben tevreden.”

Over CS.RIGGING

PROFESSIONELE TUIGERS

CS.RIGGING is een professionele, full-service tuigerij en in het hele land actief. CS.RIGGING is aangesloten bij de HISWA en gespecialiseerd in het produceren en vervangen van verstagingen, in (gesplitste) lijnen, mastinspecties en in het opstellen van tuigage-rapporten.
Het is een dochteronderneming van Carl Stahl Benelux, een grote leverancier gespecialiseerd in RVS staalkabels en touwwerk.

LANDELIJKE DEKKING

CS.RIGGING is gevestigd in Zaandam. Daar vind je het kantoor met aansluitend de showroom en werkplaats van CS.RIGGING. Daarnaast zijn er 3 servicepunten verspreid over het land in de Nieuwe Haven in Andijk, in Jachthaven Lelystad en in Dintelmond. Meedoen aan deze actie kan vanuit elke haven in heel Nederland en België.

A-MERK MATERIALEN

CS.RIGGING werkt met o.a. de volgende merken:

logosmerken

Foto 1 CS.RIGGING

CS.RIGGING is een full-service tuigerij met ervaren tuigers waar je met al je vragen terecht kunt. Van verstaging tot masten en rolfoksystemen.

verstaging

De werkplaats van CS.RIGGING staat vol met geavanceerde apparatuur voor het testen en walsen van verstagingen. Per dag kunnen vijf verstagingen op een dag exact nagemaakt worden.

Foto 3 CS.RIGGING

Jaarlijks maakt CS.RIGGING honderden stagen na. Elke verstaging wordt voorzien van een uniek nummer. Het gegraveerde nummer komt goed van pas om later de details erbij te halen en is daarnaast ook handig voor jouw verzekering.

Ook voor een nieuw rolreefsysteem zit je goed bij CS.RIGGING. Laat je adviseren, je ontvangt binnen de actie 10% korting op een nieuw rolreefsysteem!

Foto 5 CS.RIGGING

CS.RIGGING levert tuigage service door heel Nederland en België. De tuigers van CS.RIGGING komen graag naar de haven waar jouw schip ligt voor het vervangen van jouw verstaging. Maar ook voor mastinspecties, masttrim en advies.

Bekijk de video

Hoe werkt deze special?

1. VRAAG OP TIJD EEN OFFERTE AAN

Vraag vrijblijvend een aan, maar doe dit uiterlijk op zondag 5 november. Deze aanvraag geeft recht op een offerte voor nieuwe verstaging met 25% Sailspecials korting. Binnen deze actie ontvang je in de actieperiode ook nog eens 10% korting op alle rolreefsystemen van bijvoorbeeld Harken of Seldén (Furle

2. ONTVANG ADVIES & OFFERTE

Na het versturen van je aanvraag neemt een tuiger van CS.RIGGING bij vragen telefonisch contact op om uw tuigage(wensen) door te spreken om vervolgens een offerte uit te werken.

Tip: benut in dit gesprek de kennis en ervaring bij CS.RIGGING en schroom niet alle vragen te stellen waar je graag een antwoord op krijgt. Doe je dit liever op locatie schroom dan niet een afspraak te maken voor een gesprek in Zaandam waar je alle materialen en het team van CS.RIGGING kunt ontmoeten.

3. HET MOMENT VAN DE BESLISSING

Snel na het telefonisch contact ontvang je per e-mail de maatwerk offerte van CS.RIGGING. Je hebt vervolgens t/m zondag 19 november de tijd een beslissing te nemen over de offerte.

Veelgestelde vragen

Het idee achter een special is simpel. Wanneer zeilers zich slim online verzamelen ontstaat een aantrekkelijk platform voor een leverancier om een bijzondere aanbieding te doen. Door deze special in het najaar te plannen (in plaats van het drukke voorjaar), door de omvang van het aantal zeilers die meedoen via Sailspecials en doordat Carl Stahl (het bedrijf achter CS Rigging) importeur is kunnen we een scherpe special organiseren zonder op kwaliteit van materialen en service in te boeken!

Daar is lastig een panklaar antwoord op te geven. Het is afhankelijk van het onderhoud en de ligplaats, maar ook van het gebruik en het vaargebied. Zit je alleen op zoet of ook op zoutwater? Carl Stahl adviseert gemiddeld tussen de 7 en 12 jaar, maar het materiaal kan bij juist gebruik nog veel langer mee. Bedenk trouwens dat je stagdraden zo sterk zijn als het beslag. Bij CS Rigging gebruikt men uitsluitend A-kwaliteit (Blue Wave) uit Europa. Goedkoper materiaal heeft meer speling op de schroefdraad of net niet gecentreerde ogen. Dat komt de levensduur niet ten goede.

Een harde norm voor het vervangen van verstaging is er dus niet. Als advies wordt doorgaans 10 jaar aangehouden. Dat heeft echter vooral een verzekeringstechnische reden. Want keert een verzekeraar nog wel alles soepel uit, wanneer je met een oud tuig zeilt dat onverhoopt overboord gaat? Leg dan maar eens uit waarom je het niet eerder hebt vervangen, terwijl je verzekering ‘goed huisvaderschap’ verlangt.

Een uitgebreider antwoord op deze vraag vind je in het interview met Carl Stahl in Zilt 107. Lees het hier.

Ja, dat is geen enkel probleem.

Ja, CS Rigging is een full-service tuigerij en werkt in de hele Benelux. Ook het monteren van de verstaging en het aftrimmen is dus mogelijk. Het scheelt uiteraard in de kosten wanneer de tuiger in dit geval een liggende mast aantreft bij montage en een staande mast voor het aftrimmen.v

De inkoopactie actie is NU LIVE

Dagen
Uren
Minuten
Seconden