Menu
Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis
Gratis verzending vanaf € 99
60 dagen bedenktijd & gratis retour

11 voorjaarstips voor zeilers

tips voorjaar zeilen sailspecials

Bericht delen op 

Facebook
Email
WhatsApp

Of je boot al in het water ligt of nog op de kant staat: het seizoen is echt van start. In deze koopgids 11 voorjaarstips voor verrassende producten waar je het komend seizoen veel plezier aan zult beleven. Van verschillende producten hebben we productvideo’s gemaakt om een nog betere indruk te krijgen van de mogelijkheden. Veel lees- en kijkplezier en een mooie seizoen gewenst!

1. Eenvoudig en snel polyester repareren

Schade aan het polyester? Repareren was altijd een hele klus: schuren, op kleur brengen, in stappen aanbrengen etc. Wel de moeite waard want naast dat schade niet mooi is, is er ook het gevaar van inwatering. De producten van MagicEzy zijn echt een doorbraak. Maken een gelcoat reparatie vele malen eenvoudiger dan tot nu toe mogelijk was met een sterk en duurzaam resultaat en 3 jaar garantie. Genomineerd voor de prestigieuze Dame Design Award.

Magic Ezy Hairline Fix

2. Geen last meer van vogelpoep

De slimme kleine Stop Gull Swivel voorkomt het landen van vogels op plekken als het toplicht, zalingen, de masttop, de radardome etc. Vogelpoep wordt daardoor voorkomen. Veelzijdig en simpel zelfklevend te plaatsen. Draait in de wind en creëert instabiliteit waardoor vogels weer wegvliegen.

Stop Gull Swivel

3. Schoon water uit de drinkwatertank

Fris en schoon drinkwater uit de kraan. Zo vanzelfsprekend als het thuis is, zo zeldzaam is het aan boord. De muffe vieze smaak van water uit de tank maakt dat je er eigenlijk niet aan ontkomt met flessen of jerrycans te sjouwen. De Double Blue is de nieuwe permanente oplossing. Samen met Philips heeft Instant Trustmarine een compacte en betaalbare waterzuiveringsinstallatie ontwikkeld. Het filter in de installatie zuivert het water en via UV technologie worden alle bacteriën in het water gedood. Opgelost!

https://sailspecials.nl/watersportartikelen/double-blue-u11-instant-trust-marine/

4. Handige opberger in de kuip

Waar berg je kleine dingen op als je lekker aan het zeilen bent? De handmarifoon, zonnebril, telefoon, een koffiebeker of sleutels, je kunt er vergif op in nemen dat het gaat schuiven in de kuip. En dus snel beschadigd. De bekerhouder van Ocean is gemaakt van flexibel materiaal waar ook stootwillen van gemaakt worden. Snel en gemakkelijk te bevestigen op de stuurstand of een scepterpaaltje.

Clip On Bekerhouder Stuurstand (Ocean)

5. Laat haar weer glanzen

Er zijn weinig klussen waarbij het resultaat zo bevredigend is: het polijsten van de boot. Met polijsten verwijdert u een miniem laagje van de gelcoat waardoor de romp weer glanst als lang geleden. Hiervoor hebben we een uitgebreide polijstset samengesteld met een degelijke polijstmachine. Samen met onze handleiding bereikt u in duidelijke stappen een prachtig resultaat.

https://sailspecials.nl/watersportartikelen/polijstset-uitgebreid/

6. Man Overboord!

Je moet er niet aan denken, maar Man Overboord is een situatie waar elke bemanning op voorbereid moet zijn. Wat is de procedure, wie doet wat? En niet onbelangrijk: welke reddingsmiddelen zijn aan boord en zijn deze snel bereikbaar? Dat laatste is de reden dat we graag deze Man Overboord Set van Lalizas aanbevelen. De set is goed doordacht en erg compleet. De hoefboei, LED noodlamp en drijvende lijn hebben allemaal hun eigen plek in de case en deze is daar te bevestigen waar hij snel bereikbaar is: aan de reling.

Man Overboord Set Lalizas

7. Slimme opruimer

Er zijn plekken aan boord die net wat lastiger zijn te organiseren. Denk aan het kajuitdak, waar onder de buiskap alle vallen eindigen en in een onontwarbaar geheel. Of een diepe kuipkist waarin het lastig is alles netjes een plek te geven. De Ropeclips van Blue Performance zijn een slimme oplossing. Zowel voor het netjes ophangen van vallijnen als de stroomdraad of waterslang in de bakskist.

Ropeclips (2 stuks) | Blue Performance

8. Prijs/kwaliteit winnaar

Bynolyt is met de Searanger serie al jaren de prijs/kwaliteit winnaar in verrekijkertesten. De Searanger II is een serieuze watersportkijker met een grote lichtsterkte bij mist en schemering. Nieuw is deze frisse en opvallende oranje uitvoering.

Bynolyt Searanger II 7×50 met Kompas Oranje

9. Vaste plek voor de tablet

Een tablet is een geweldig handige informatiebron aan boord. Maar waar bevestig je hem? Stevig en natuurlijk het liefst op een plek waar hij snel toegankelijk is: de stuurstand, onder de buiskap of bij de kaartentafel. Met de tablethouder van Railblaza is het allemaal mogelijk. Houdt alle tablets van 7-11 inch stevig op de plaats. Met optionele adapters precies te bevestigen op de plek waar je hem wilt hebben.

iPad en Tablethouder ScreenGrabba Railblaza

10. De nieuwe messen van Wichard

Of er nu snel een lijn doorgekapt moet worden, een hardnekkige knoop of een harkje geopend, in alle gevallen is een zeilmes het aangewezen gereedschap. Net nieuw is de nieuwe Offshore serie zeilmessen van Wichard. Echte zeilersmessen, in drie frisse kleuren beschikbaar voor een scherpe prijs. Ook een mooi cadeau!

Wichard Offshore Zeilmes met harpsleutel en priem

11. Makkelijk en veilig van boord stappen

Aan boord stappen vanuit de bijboot, via de boeg of een lage steiger kan lastig zijn. De unieke Fender2step™ van DAN Fender maakt dat veilig en eenvoudig. Door de slimme en stevige constructie kan de Fender2step zowel als trapje en als stootwil gebruikt worden. Een vondst voor snel en veilig op- en afstappen.

Fender2step (Dan Fender)

Meer tips bekijken?

Bekijk alle producten uit onze categorie aanbevolen

Onze tips voor jou